Kertomusta kerrostalon asunnoista ja asukkaista.

 As Oy Villa Tuomenoksa

Talo on rakennettu vuonna 1952 ja sisäremonttia on nyt tehty asukkaiden toiveiden mukaan. Lämmönlähteinä täytyy vielä asunnoissa olla uuni, patteri, takka tai ilmalämpöpumppu.

1. kerros

Huoneisto 1: Hattukauppa omistaja Hilppa Kram. Hän on Moona Linnapuomin äiti.

Huoneisto 2: Parturi - Kampaamo omistaa Kaapo Klem. Sisustus tulee moderni musta-valko-punainen

Huoneisto 3:Askartelu-/pukuhuone: sinne tulee kangaspuut, kuntokeskus, pyykkitupa ja pukuhuone (jos kaikki mahtuu) viereen tulee sauna (samanlainen kuin meillä, olen senkin itse suunnitellut ja rakentanut) ja suihkutilat

2. kerros as. 5

Huoneisto 5h + keittiö. Siinä asuu lakimies Gunnar Tefke ja hänen rouvansa Viola. Lapset heiltä ovat jo maailmalla tytär on lääkäri ja poika lentokapteeni. Lapsenlapsia heillä on yksi. Heidän sisustuksensa on erittäin laadukasta ja kallista. Vanhaa ja uutta modernisti yhdistettynä. Lattiamateriaalina vaalea koivu- ja tummaa parkettia ja laattaa. Pariskunnalla on tässä kerroksessa eteisaula ja wc, herran työhuone ja heidän makuuhuoneensa, jonka seinän takana on Viola-rouvan omistama kahvila. Makuuhuoneessa ja herran työhuoneessta on kaakeliuuni.

 Kerros 2 Huoneisto 4: Kahvila "Viola`s Gafe " Jonka omistaa Viola Tefke

Vaalea sävyinen sisustus ja valkoiseksi maalattu lautalattia, jonka lankut on tuotu Ameriikasta, jossa Viola-rouvan isoäiti piti kahvilaa ja siksi lattiaan yhteen lauttan on jätetty maalamatta muistoksi kahvilan nimi.

 3. kerros

 Tämä kerros on vielä kokonaan herrasväki Tefken omistamana, jossa on aula, iso sali ja keittiö. Salissa kaunis kaakeliuuni.

 4. kerros as. 6

 Huoneistossa joka on 4h + keittiö asuu nuori Linnapuomin perhe isä optikko Markus, äiti kosmetologi Moona, poika Miska 12v ja tytär Mimmu 5v.Tässä kerroksessa heillä on makuu- ja olohuone, keittiö ja pikkutyttö Mimmun huone. Heidän sisustus on hyvin moderni : tumma tammi parketti, mustat nahkakalusteet ja muutenkin tummaa puuta. Keittiö tumma ja klinkkeri lattia. Olohuoneessa takka (samanlainen kun meillä). Huoneistossa lasi- ja peili- liukuovikaapistoja.

 5. kerros 

 Toisessa päädyssä on vielä Linnapuomien pojan Miskan huone, johon tulee kierreportaat Mimmun huoneesta.

 As. 7

Tässä 2 h + baarikeittiö huoneistossa asuu moderni poikapari kampaaja Kaapo Klem (omistaa siis tuon alakerran kampaamon) ja Nuutti Tähkä joka on sisustussuunnittelija. Sisustus siis kovinkin silmiinpistävän kulta-pinkki-musta-punainen ja tietenkin poreamme lasikaakeliseinineen. Olohuoneessa on hyvin moderni takka.

6.kerros as. 8

 Huoneisto 3 h +keittiö. Tässä kerroksessa asuu kiinteistöneuvos Arvo ja opettaja Irma Tenholahti. Molemmat ovat jo eläkkeellä. Lapsia heillä on kolme ja jokainen asuu ulkomailla. Vanhin Amerikassa asti lapsenlapsia heillä on viisi mutta heitä näkee siis kovin harvoin. Heidän sisustuksensa on 50-60 luvulta eli vanhat hyvät huonekalut ovat vielä ihan kunnossa. Huoneistoon kuuluu makuuhuone, kirjasto, olohuone ja keittiö, jossa vuolukivinen takka-leivinuuni. Arvo Tenholahti valvoo rakennusmestarina talon kunnostustöitä ja on talon hallituksen puheenjohtajana.

 7.kerros asunnot 9 ja 10

 Tässä kerroksessa 2 h + tupakeittiö asustelee nuori avopari Jarppi Mättö ja Iina Lymi. Tämä on heidän ensiasntonsa ja heille on tulossa vauva. Heidän sisustus on niin, että siellä on vähän saatua ja molemmat ovat tuoneet omat kalusteet tullessaan. Lämmönlähteenä on ilmalämpöpumppu. Keittiön he halusivat sinivoittoisen.

As 10

Tämä asunto on Tenholahden pariskunnan omistama jonka he ovat ostaneet sijoitusmielessä ja jos vaikka joku lapsen lapsista muuttaisi Suomeen. Nyt siis heidän pääty yksiössä on vuokralla hippi-tyttö Pihla-Kanerva Loiva. Tenholahdet ovat antaneet hänenkin vaikuttaa remonttiin ja hänen asuntonsa on tietenkin hyvin värikäs. Lämmönlähteenä täällä riittää patteri.

 8. kerros as. 11 ja 12

As. 11

Tässä kerroksessa on kaksi yksiötä ja varastotila. Pienemmässä asunnossa asuu Einari Kehvo hän on siirtokarjalaisia ja toimii tässä taloyhtiössä talonmiehenä. Lämmönlähteenä hänellä on kamina.

 As. 12

 Toisessa päädyssä asuu Kumpulaisen-täti yksin kun aikuinen poika Aimo on ollut merillä jo vuosia. Hänellä on vanhanaikainen puuhella lämpöä antamassa.

Tästä tädistä koko kerrostalounelmani lähti. Hän oli nimittäin lapsuuteni naapurin täti, jossa piipahdin lähes päivittäin kylässä ja hän keitti minulle useasti kaurapuuroa, jota en kyllä kotona syönyt mutta siellä se maistui tosi hyvälle. Hän asuin siis kolme kerroksisen kerrostalon vinttikammarissa. Siellä oli hurjan lämmin tunnelma. Tavaraa oli paljon ja muistan kuin eilisen päivän tämän asunnon.

Olen Tillikalta jo tilannut aidon Kumpulaisen tädin hahmon.